Een klavertje vier staat symbool voor geluk. Want als je in een veld met klavertjes er eentje vindt met vier blaadjes… dan heb je echt geluk. Een klavertje vier is erg zeldzaam. Mijn mening is dat geluk niet zo zeldzaam is als een klavertje vier! Daarom gebruik ik voor mijn Spoedcursus Geluk altijd een klavertje drie. 

Een gelukkig leven

Tijdens de Spoedcursus Geluk heb ik het over je koers bepalen en keuzes maken. In de spiegel kijken: Ben je gelukkig met je huis, je relatie, je vriendschappen of je baan? Het kan zijn dat het antwoord ‘nee’ is, en je dit wilt veranderen. Zo zorg je voor meer geluk in je leven. Maar wat als deze grote veranderingen even tijd kosten? Dan kan het fijn zijn om tijdens de reis ook wat geluk te ervaren. 

Geluk zit in de kleine dingen

Als je lang genoeg blijft zoeken naar dat klavertje vier, zie je niet meer hoe mooi de klavertjes drie zijn. Zo groen, klein en mooi van vorm! En pal voor je neus. Zo werkt dat ook met geluk. Je mag best doelen stellen en de grote pijlers in je leven aanpakken, maar blijf ook kijken naar wat er al is. Een zachte kus van je geliefde, een lief bericht van je moeder of toevallig die zonsondergang te zien krijgen! Geluk zit echt in ieder klein hoekje. 

Dat is pech, klavertje weg

In de video hierboven zie je hoe de hond in een tel het klavertje vier wegpakt. Ook daarom is het verstandig om je niet blind te staren op één klavertje vier. Het leven bestaat uit zoveel meer! Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt en wat je gelukkig maakt. Vanuit daar kan jij jouw gelukstank vullen. 

Categorieën: Lifestyle

lonnekevandasler

Spreker over geluk!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button