Laatst las ik in een artikel dat stress een heel gezonde reactie is van ons lichaam op de tijd waarin we leven. In dat artikel stond dat we helemaal niet geschikt zijn voor onze moderne leefstijl waarbij we binnen op een stoel zitten en altijd resultaat gericht moeten werken.

Maar als je aangeeft dat je het zwaar hebt in deze tijd, dan stel je je aan. Of ben je niet goed genoeg. Dan ligt het waarschijnlijk aan jou. Wil je meer tijd voor thuis? Dat zou ik ook wel willen, maar het werk moet eerst af. 

Maar het nieuwe jaar komt er weer aan, dus tijd voor de goede voornemens! De steeds terugkerende wensen van de mensen als ze even stil staan bij: “Wat zou ik het liefst willen?” Wanneer je je lijst met goede voornemens af hebt, heb je dus eigenlijk al de sleutel naar een gelukkiger leven. Wat staat er op jouw wensenlijstje? Genieten van vrienden en familie? Meer bewegen? Gezonder eten? Klinkt als een betere balans tussen werk en privé. Maar als je daar nu al geen tijd voor hebt, waarom op 2 januari dan opeens wel?

doel

Waarschijnlijk lukt het je, omdat je er aandacht voor hebt! In januari lukt het ons om dat rondje te hardlopen, die gezonde maaltijd op tafel te zetten en te genieten van de familie en vrienden. Wat zeg ik, waarschijnlijk lukte een groot deel hiervan in december ook al. Omdat je er aandacht voor hebt! We kunnen best onze gedragspatronen aanpassen en structureel meer in balans zijn, daar is alleen oefening voor nodig. En alles wat je moet leren, kost tijd en aandacht. 

Om deze rede is het als manager ook van belang om wéér die medewerkersbijeenkomst te organiseren en wéér die inspirerende sprekers uit te nodigen die allemaal ongeveer hetzelfde zeggen (wat je als manager trouwens ook al 100 keer tegen je medewerkers hebt gezegd). Want verandering kost tijd en aandacht. De kracht van herhaling is sterk en wat je aandacht geeft groeit! 

Blijf elkaar op verschillende manieren inspireren om gelukkig te zijn, want geluk werkt aanstekelijk. Een gelukkig team werkt beter samen, een gelukkig bedrijf boekt meer succes. Dus stimuleer elkaar om de goede voornemens op te schrijven, rond de jaarwisseling is een prima start! En blijf daarna met enige regelmaat herinnerd worden aan je goede voornemens. Blijf bezig met wie je bent, waar je voor kiest en waar je tijd voor wilt maken! 

Categorieën: Lifestyle

lonnekevandasler

Spreker over geluk!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button